Nieuws

25 Jaar RPV NOP-Urk

25 Jaar RPV NOP-Urk

Op 31 maart 2023 bestaat Reumapatiëntenvereniging Noordoostpolder-Urk 25 jaar. Zij viert dit met een feestelijke avond voor leden en genodigden op 3 april.

Zij organiseren die jaren veel nuttige en leuke informatieavonden. Over de bijna 200 soorten reuma valt altijd wat te vertellen. O.a. Reumatoïde Artritis, Bechterew, Polyartrose en Artrose.

De inzichten en vooruitzichten veranderen steeds. Je wilt goed voorgelicht bij de reumatoloog komen.

Ook alternatieve behandelingen komen aan bod, diëten, voedingssupplementen en CBD-olie. Veel avonden gaan over bewegen. Wij hebben zelfs een eigen wandelgroep, opgezet met hulp van Carrefour en beweegcoach Lian Minnaard.

Het bestuur volgt de informatiedagen die Reuma Nederland organiseert.

We delen met elkaar ook veel wel en wee, het zgn. lotgenotencontact. Vooral gezelligheid met elkaar is erg belangrijk. Met lotgenotencontact wordt meer gelachen dan gezeurd.

Voor corona gingen we elk jaar een dag uit met de (rolstoel)bus. Zo kon iedereen mee en bezochten we mooie streken en musea in Nederland. En lekker uit eten. Nu hebben we regelmatig een kleinere tocht, bv. met de huifkar of auto bezoeken we bezienswaardigheden in de buurt. Naar het heerlijke Kerstdiner kijken we ook elk jaar uit.

Hierbij een kleine indruk, wat Reumapatiëntenvereniging Noordoostpolder en Urk doet.

 

Fotograaf: Jeffrey Korte Media

Gepubliceerd op donderdag 23 februari 2023

'We houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes'