Nieuws

Reumawandelclubje kuiert na clinics door

Reumawandelclubje kuiert na clinics door

De Reumapatiëntenvereniging in Noordoostpolder heeft sinds kort een heuse wandelclub.

Bewegen is voor veel mensen met reuma dé manier om klachten te verminderen, maar ook het sociale aspect van bewegen is erg belangrijk. Dit was de drijfveer van de reumapatiëntenvereniging om in samenwerking met Carrefour een wandelgroep te starten. Onder leiding van beweegcoach Lian Minnaard gingen deelnemers de hele polder door voor 5 wandelclinics.

 

Maandag was de laatste waarbij het ‘rondommetje’ in Creil werd afgelegd gevolgd door wat spierversterkende oefeningen in de beweegtuin (Outdoor Fitness) onder leiding van Lian Minnaard en oefentherapeut Annelies Borghuis. ‘Ik ben heel erg blij met deze wandelgroep, ik zie allemaal mooie plekken van de polder waar ik nog nooit geweest ben en ik ben ook nog eens heerlijk in beweging’, vertelt Jos.

 

Inmiddels bestaat de groep uit 10 fanatieke wandelaars en wordt er elke maandagmorgen een uur gewandeld met als afsluiting een kop koffie/thee. Wie ook mee wil doen. Neem contact op met de reumapatiëntenvereniging via rpv.noordoostpolderenurk@gmail.com.

Gepubliceerd op woensdag 17 oktober 2018

'We houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes'