Nieuws

Menzis voert preferentiebeleid in

Menzis voert preferentiebeleid in

Op 1 juli voert Menzis een preferentiebeleid in rondom methotrexaatinjecties. Patiënten krijgen dan nog maar één type spuit mee van hun apotheek, Injexate. Dit betekent dat patiënten die bij Menzis verzekerd zijn, zullen moeten overstappen van hun vertrouwde methotrexaatspuit of -pen naar deze nieuwe spuit.

Het Reumafonds en de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) willen dat Menzis meerdere spuiten en pennen blijft vergoeden. Mensen met reuma kunnen hun handen soms minder goed gebruiken, waardoor de ene spuit of pen beter bij de patiënt past dan de andere. Dit heeft het Reumafonds aan Menzis duidelijk gemaakt. Samen met de CCUVN, reumatologen, reumaverpleegkundigen en apothekers doet het Reumafonds er alles aan om het besluit van Menzis terug te draaien. 

 

Kunnen kiezen wat bij je past

‘Het maken van de keuze voor een type methotrexaat-injectiespuit of -prikpen, doet u samen met uw reumatoloog en/of reumaverpleegkundige. Hiervoor is het nodig dat u kunt kiezen voor een spuit of pen die bij u past. Wisselen van medicatie om niet-medische redenen is onwenselijk als u goed bent ingesteld op uw huidige methotrexaatinjectie of –prikpen’, geeft Sija de Jong, manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds aan.

 

Ook de reumatologen (NVR), de reumaverpleegkundigen (V&VN) en de apothekers (KNMP) hebben via hun beroepsvereniging laten weten tegen het preferentiebeleid van Menzis te zijn.

 

Wat kunt u doen?

Maak een afspraak bij uw reumatoloog en/of reumaverpleegkundige om te bespreken of u in aanmerking komt voor een medische noodzaak. Op het recept moet dan de medische reden komen te staan waarom u uw vertrouwde injectiespuit of prikpen moet behouden.

 

Meld uw knelpunt bij het Reumafonds

Laat het Reumafonds weten wat uw ervaring of knelpunt is met het verkrijgen van uw methotrexaat  injecties. Dit om de belangen van iedereen met hetzelfde probleem te kunnen behartigen. Laat uw ervaring weten aan het Reumafonds via Meldpunt Reumamedicijnen.        

Gepubliceerd op woensdag 12 juli 2017

'We houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes'