Nieuws

Zorgkosten terug via de belasting

Zorgkosten terug via de belasting

Leven met ziekte of een beperking brengt extra kosten met zich mee, bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Deze kosten zijn deels aftrekbaar via de Belastingdienst. Laat dus geen geld liggen en vul uw belastingaangifte in!

Op de website van Meerkosten.nl wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe u de belastingaangifte 2016 kunt invullen. Ook staan er rekenvoorbeelden, zodat u kunt zien hoe u gemaakte kosten kunt terugkrijgen. Het bedrag dat u kunt verwachten, is afhankelijk van uw zorgkosten, uw inkomen en het inkomen van een eventuele fiscale partner.

Aangifte doen, is niet alleen interessant om gemaakte kosten terug te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat uw inkomen voor de berekening van eigen bijdragen voor zorg, hulp of voorzieningen lager wordt. Daardoor gaan die eigen bijdragen mogeiljk naar beneden en krijgt u wellicht meer zorg- en/of huurtoeslag.

Op de website van Meerkosten.nl staan ook andere mogelijkheden om uw inkomen extra te ondersteunen, bijvoorbeeld met financiële hulp van de gemeente, ruimere huurtoeslag, lagere autobelasting en dubbele kinderbijslag. Lees er meer over op www.meerkosten.nl.

Gepubliceerd op woensdag 26 april 2017

'We houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes'